Vriendendag 18 juni

P1050510 P1050511P1050514P1050516P1050521P1050523Vriendendag 18 juni:

Braderie in Hattem, een gezellige drukte in het stadje, maar wel lastig voor onze vrienden om een parkeerplaats te vinden. Op de Markt in de oude Stadsboerderij: Het Wapen van Hattem, werden we ontvangen in een soort huiskamer met van buiten het geluid van een zangkoor en muziek. Enkele vrienden hadden een hele reis gemaakt om deze Vriendendag te bezoeken. Zij hadden wel zin in een kop koffie of thee met een heerlijk appelgebakje of een wafel met aardbeien. Dat smaakte heerlijk. Er werd druk gepraat onder elkaar, een weerzien na jaren voor sommige vrienden.

Margreet Frankot, dochter van Stien heette alle vrienden van harte welkom en Riny van der Arend las een gedeelte van een brief voor van een trouwe vriendin. De briefschrijfster was niet in de gelegenheid om naar de vriendendag te komen, maar is erg blij met de Stichting. Zij geniet dagelijks van de boeken en foto’s die zij door de jaren heeft verzameld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roel Smit had inmiddels de apparatuur ingeschakeld en startte de presentatie over de overeenkomsten en verschillen van het werken van Jo Koster en Stien Eelsingh.

Steeds liet ze twee werken naast elkaar zien: een van Jo Koster en een van Stien Eelsingh. Daarbij wees ze op de bijzondere wijze van schilderen en onderwerpen van beide schilderessen.

Het waren met recht twee Sterke Vrouwen, die in de tijd waarin zij leefden, bijzondere onderwerpen hebben geschilderd, waar wij en heel veel mensen nu volop van kunnen genieten.

Daarom met recht de laatste foto: Dank!

Met de hele groep vrienden liepen we door de drukke Kerkstraat naar het Voerman Museum. Daar werden we hartelijk ontvangen door de directeur de Heer Zaal. Hij benadrukte dat de expositie druk wordt bezocht en zij de expositie promoten om nog meer bezoekers te trekken.

Iedereen bekeek de expositie in zijn eigen tempo. Het is met recht een hele mooie expositie met prachtige werken van Jo  en Stien.

Echt de moeite waard om zelfs meerdere keren te gaan bekijken.

 

P1050524